Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
15.09.14: Teknologisk Institut slår dørene op for 6.600 m2 nye forskningsfaciliteter i Taastrup for instituttets division for kød og slagteriteknologi, Danish Meat Research Institute, DMRI. Byggeriet indeholder nogle af verdens mest avancerede forskningsfaciliteter inden for fremstilling af kødprodukter og udvikling af slagteriteknologi, og repræsenterer en investering på et trecifret millionbeløb.
Læs mere
17.09.14: Danskernes yndlingsfisk, laksen, fås nu med det turkise ASC-mærke, der garanterer bæredygtigt og miljørigtigt opdræt. Det er første gang i Danmark, og premieren finder sted i Netto, Føtex og Bilka, hvor laksen skal kunne købes fra i dag. Det sker som en del af Dansk Supermarkeds plan om at få flere bæredygtige fisk på hylderne.
17.09.14: DuPont Nutrition & Health lancerer nu et udvidet sortiment af sine ”Holdbac” beskyttelseskulturer, der specifikt er målrettet kontaminering i de mildt sure miljøer under fremstilling af ost og frisk yoghurt, mens man samtidig bevarer smagen. – Tidligere var det enhver fabrikants drøm, men i dag har vores markedsdrevne forskning overvundet udfordringen og gjort det til en realitet, lyder det fra virksomheden.
17.09.14: Arla Foods Ingredients har lanceret en ny ingredienskoncept, der skal gøre det nemt at producere lækre, sunde, praktiske og miljøvenlige yoghurtsmoothies efter græsk forbillede, der er rige på både protein og frugt.
17.09.14: Fødevarevirksomheder kan undgå udbrud af listeria og anden bakteriologisk forurening ved at opretholde en høj hygiejne. Listeria-bakterien forekommer især i rå fødevarer, og derfor er det kritisk, at fødevareproducenter sørger for effektiv rengøring. Dette opnås ved brug af hygiejnisk inventar, som opfylder fødevarestyrelsens høje hygiejnekrav. Det påpeger virksomheden NTF - Aalborg A/S.
17.09.14: Sikkerheden inden for fødevareproduktion er reguleret af internationale direktiver og standarder som f.eks. EU’s maskindirektiv 2006/42/EF eller EN ISO 14159. Og for at hjælpe maskinbyggere og fødevareproducenter med at overholde disse krav så nemt som muligt, har Festo udviklet automationskomponenter til brug i miljøer, hvor hygiejnen er afgørende, og der kræves intensiv rengøring. Disse nye komponenter kan ses FoodTech.
15.09.14: Hvis der ikke er mulighed for opbygning af bakterier, er der ingen risiko for produktet. Så simpelt er det, når det kommer til maskiner, der producerer fødevarer, drikkevarer eller medicinal produkter. Derfor nytter det heller ikke at benytte godkendte fotoceller, hvis monteringsbeslaget er uhygiejnisk og umuligt at gøre rent, konkluderer Sick, der har udviklet et monteringssystem, som sikrer hygiejnisk montage af sensorer.